Ştiri

Apel către mediul de afaceri bihorean, pentru a se alătura lui Mihai Giurgiu, în susţinerea echipei FC Bihor pentru sezonul 2015-2016!

 23.07.2015, 13:30

Preşedintele clubului FC Bihor, Mircea Fodor, a susţinut joi, la sediul clubului orădean de fotbal, o conferinţă de presă prin care a anunţat situaţia din prezent a clubului, legată în special, de posibila preluare a pachetului majoritar al acţiunilor de către omul de afaceri clujean Mihai Giurgiu.

"Domnul Mihai Giurgiu este în continuare dispus să ia pachetul majoritar şi asta o spun pentru că de câteva zile am auzit anumite bârfe prin oraş, pe la colţ de stradă, aruncate de unii, alţii, cum că nu are bani, cum că ar investi la U Cluj, de ieri sau de alaltăieri. Vă spun că nu este aşa, omul are bani, vine să plătească datorii făcute de alţii în valoare de aproape un milion de euro sau mai exact 925 de mii de euro şi ar dori ca la această muncă pe care o va începe să aibă alături mediul de afaceri al judeţului Bihor, pentru anul competiţional 2015-2016", a declarat preşedintele FC Bihor.

Problema este delicată şi prin prisma faptului că atâta timp cât nu sunt plătite datoriile către stat, autorităţile locale nu mai pot investi în club, dar şi prin faptul că deocamdată, cel puţin, banii proveniţi de la autorităţile locale nu pot fi direcţionaţi către plata salariilor jucătorilor.

"Dacă domnul Giurgiu nu plăteşte această sumă de 925 de mii de euro, care este compusă din 700 de mii de euro către bugetul statului, restul furnizori şi salarii restante, Consiliul Judeţean nu poate finanţa FC Bihor şi atunci s-a gândit să plătească în întregime această sumă, pentru ca cei de la Consiliul Judeţean să poată veni cu aportul pe care îl vor hotărî, dar din aceşti bani ai Consiliului Judeţean nu se pot plăti salarii. Să vedem totuşi în noua lege a sportului, care a apărut luni în Monitor, dar n-au apărut normele, dacă legiuitorul nu cumva le va da voie consiliilor locale şi judeţene să plătească şi salariile. Deocamdată, astăzi nu ştim", a mai precizat Mircea Fodor.

Conform declaraţiilor preşedintelui clubului orădean de fotbal, omul de afaceri clujean ar fi dispus să aloce în fiecare an aproximativ 550 – 600 de mii de euro către FC Bihor, numai că în primul an banii s-ar duce pentru plata datoriilor, iar astfel, pentru sezonul competiţional 2015-2016, nu ar mai putea susţine cheltuielile echipei. Din acest motiv, "face un apel, o rugăminte, la mediul de afaceri, să vină ori cu sponsorizări, ori ca acţionari, în parteneriat, cum doresc ei, cu o sumă până la 400 de mii de euro, maxim", după cum a mai precizat Fodor.

Această susţinere ar fi necesară astfel, doar pentru următoarea ediţie de campionat, pentru că începând cu celălalt sezon, odată achitate datoriile, investiţia lui Mihai Giurgiu ar cuprinde exclusiv aceste cheltuieli.

În acest context, preşedintele clubului FC Bihor a avut deja un prim contact cu reprezentanţii mediului de afaceri bihorean, mai exact cu cei din Federaţia Patronilor, dar aşteaptă şi alţi sponsori interesaţi să ajute echipa să depăşească acest hop.