Ştiri

Antrenorul Gheorghe Silaghi a demisionat!

 20.10.2015, 14:30

Antrenorul principal al echipei FC Bihor, Gheorghe Silaghi, şi-a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, organizată la Stadionul Iuliu Bodola, demisia.

"Astăzi mi-am dat demisia. L-am anunţat pe domnul preşedinte azi dimineaţă. Motivele sunt multiple, nu aş dori să le expun acuma, nu aş dori să ţin un discurs pe seama asta, sunt şi personale şi de ordin profesional şi de ordin sportiv, sunt multiple. Atât doresc să spun că atunci când am preluat această funcţie, speram tot timpul că se vor îndrepta lucrurile şi vom reuşi să trecem peste probleme, din păcate problemele s-au acutizat, devenind mai mari, mai insuportabile şi cel puţin pe mine m-au cam doborât. Repet, nu caut vinovaţi, nu este nici menirea mea să caut eu vinovaţi, nici nu am participat la discuţii, nu ştiu cine, ce parte are dreptate, cine, ce şi cum a greşit sau din ce cauza nu vin banii la FC Bihor. Sunt alţii în măsură să lămurească această problemă. Mie însă, sincer vă spun, mi-a ajuns până peste cap. M-am consultat şi cu familia, am spus şi domnului preşedinte, hotărârea mea este clară, este fără echivoc şi aş dori ca pe mai departe să rămân doar la un anumit nivel, la nivelul de copii, cel puţin deocamdată. Menţionez însă că şi unele probleme de sănătate m-au determinat să iau această decizie", a declarat antrenorul Gheorghe Silaghi, în conferinţa de presă, la care a fost prezent însă şi preşedintele Mircea Fodor.

Tehnicianul orădean a precizat că prin acest gest, nu neapărat a dorit să tragă un semnal de alarmă sau să creeze un şoc la echipă şi a subliniat că şi în continuare va fi alături de club şi de echipă. "Le-am comunicat şi băieţilor, le-am mulţumit, le-am spus că în continuare voi fi alături de ei. Voi continua să ajut clubul, dacă cineva îmi va cere vreun sfat oricând pot să-l ofer, dacă se va considera că pot să dau un sfat, dacă nu, voi rămâne un suporter şi un susţinător al clubului", a precizat Gheorghe Silaghi.

"Azi dimineaţă la ora 9 am fost informat de domnul Silaghi că nu mai vrea să continue. Cu părere de rău spun că trebuie să ne despărţim. Din punct de vedere sportiv, pentru mine, el a fost sprijinul meu în aceste 5-6 luni cât am condus acest club. Îi mulţumesc din suflet pentru ce a făcut la această echipă. Sper şi sunt convins că va fi alături de mine în continuare. Până la meciul de duminică, se va ocupa Claudiu Mutu de echipă. Sper să fie şi domnul Silaghi alături de el totuşi, să-l supervizeze, urmând ca după meciul cu UTA să vedem ce facem, cu cine vom continua, cum vom continua", a declarat, la rândul său, preşedintele executiv al clubului, Mircea Fodor. Acesta a precizat vis-a-vis de jocul de duminică, cu UTA Bătrâna Doamnă, de pe teren propriu, că sunt şanse ca acel joc să se dispute.

"În cursul zilei de astăzi, cel târziu mâine, voi face plata la Federaţie. Sper, nimic nu-i sigur. Apoi se va disputa jocul în condiţii normale. E normal să ne agităm un pic, pentru că şi Federaţia Română de Fotbal m-a avertizat, dat fiind faptul că meciul va fi televizat, să nu încurcăm, dar sperăm să nu încurcăm. Oricum, dacă până miercuri nu facem plata, este clar că meciul nu va fi televizat", a completat Mircea Fodor, care a dorit să mai facă totuşi şi un apel către suporterii echipei, să fie prezenţi într-un număr cât mai mare duminică la jocul cu UTA.
"Oricine care mai simte ceva faţă de acest club, să vină la stadion, duminică, la ora 11, să susţină această echipa, pentru că aşa cum am spus-o şi cum o mai repet, această echipe nu este nici a mea, nici a presei, nici a antrenorilor, este echipa oraşului, a judeţului. Ştiu că la multă lume le e lehamite de cuvântul FC Bihor, dar în situaţia în care este acum echipa poate că dacă vor veni ei, aportul lor, cât este el, ar aduce un imbold echipei", a afirmat preşedintele clubului.

Conform antrenorului Gheorghe Silaghi, jucătorii de la FC Bihor au fixat programul de antrenamente din această săptămână, iar secundul Claudiu Mutu va conduce şedinţele de pregătire pentru jocul cu UTA Bătrâna Doamnă, la care jucătorii se vor prezenta, cu condiţia să fie plătite baremurile de arbitraj.